17

marketingclub\ thoulimisirloglou\ tinatouli\
dimitrisfakinos\ mariasinanidou\

GNERS
ING\

TALKS

DT

DEC
02.

Ομιλίες 02.12

Κράτησε θέση >Οι θέσεις για τις ομιλίες έχουν εξαντληθεί

Θούλη ΜισιρλόγλουDesign για τον Πολιτισμό: evening courses

Η Θούλη Μισιρλόγλου, ιστορικός τέχνης, δραστηριοποιείται στο χώρο της επιμέλειας δημόσιων και ιδιωτικών συλλογών, εκδόσεων και εικαστικών εκθέσεων. Από τα τέλη της δεκαετίας ’90 έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσειακούς και άλλους πολιτιστικούς φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, στην Ελλάδα, την Ιταλία και αλλού. Κατά το διάστημα 2005-2006 συμμετείχε στην αναδιοργάνωση του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. To 2014, 2015 και 2016 ήταν γενική συντονίστρια και σύμβουλος του καλλιτεχνικού προγράμματος του Φεστιβάλ των Δημητρίων Θεσσαλονίκης. Είναι στέλεχος του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης από το 2000, του οποίου είναι σήμερα Διευθύντρια. Είναι μέλος εθνικών και τοπικών εικαστικών επιτροπών και ενώσεων, καθώς και ιδρυτικό μέλος καλλιτεχνικών συλλογικοτήτων.

Δημήτρης ΦακίνοςΒραβεία και Διαγωνισμοί: επένδυση με προοπτικές ή χαμένος χρόνος

Ο Δημήτρης Φακίνος σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και Διοίκηση Ανθρώπινου Παράγοντα (MSc) στο University of Strathclyde της Γλασκώβης. Η επαγγελματική του πορεία τον κατέστησε κεντρικό παράγοντα και καταλύτη για την πρόοδος και την προώθηση του design αρχικά στην Ελλάδα και εν συνεχεία και σε διεθνές επίπεδο. Το 1998 εξέδωσε το περιοδικό +DESIGN, το 2002 διοργάνωσε τα πρώτα ΕΒΓΕ (Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης), της διοργάνωσης που συγκεντρώνει, αξιολογεί και προβάλει τα καλύτερα της ετήσιας ελληνικής παραγωγής του χώρου. Διοργανώνει (ή συνδιοργανώνει) κάθε χρόνο τέσσερα συνέδρια που καλύπτουν τους χώρους της γραφιστικής (DesignAthens), της αρχιτεκτονικής και του interior design (ΕΣΩ), του ψηφιακού σχεδιασμού (Digitized) και του βιομηχανικού/προϊοντικού σχεδιασμού. Επιμελείται του κύκλου Design Υπό Στέγη, για τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Τέλος από το 2007 διευθύνει τα European Design Awards και το περί αυτών ετήσιο φεστιβάλ.

Marketing ClubMarketing + Design | Συνεργασία = Επιτυχία

Παναγιώτης Μίλης, Ιdea Monkeys Brands Director
Απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης Διοίκησης και Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Έχει εκτενή επαγγελματική εμπειρία σε διάφορους τομείς αφού έχει εργαστεί ως σύμβουλος επιχειρήσεων, στέλεχος πωλήσεων, στην πληροφορική αλλά και στην παραγωγή. Έχει μεγάλη διδακτική εμπειρία με πάνω από 3Κ ώρες σε σεμινάρια. Έχει κάνει πολλές παρουσιάσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Ινδία, Κίνα, Ιταλία), αλλά και αρκετές δημοσιεύσεις στον ειδικό τύπο.
Από το 1999 μέχρι πρόσφατα ήταν Διευθυντής Μάρκετινγκ σε γνωστή εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων που κατά την παρουσία του αναπτυσσόταν διαρκώς. Έχοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς τους υπολογιστές οδήγησε την ομάδα του στην 3η και 4η θέση των κορυφαίων 10 εφαρμογών όλων των εποχών της Apple στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα με τις άλλες του δραστηριότητες έχει προσωπικές εταιρείες design και πληροφορικής.
Έχει πολλές φορές διακριθεί για δημιουργικότητα και επιτυχημένες στρατηγικές σε διάφορα έργα.

Μάριος Ελευθεριάδης, Εικαστικός Καλλιτέχνης
Ο Μάριος Teriade Ελευθεριάδης είναι εικαστικός καλλιτέχνης.
Το 2000 εκλέγεται τακτικός καθηγητής και διευθυντής των εργαστηρίων Έκδοσης-Εκτύπωσης στην Ανώτατη Εθνική Σχολή Καλών Τεχνών της Λιμόζ στη Γαλλία και από το 2011 είναι επισκέπτης καθηγητής στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Λιμόζ στο Master Τέχνης και Γραμμάτων, Σύγχρονης Δημιουργίας και Πολιτιστικής Βιομηχανίας.
Το 2001 βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Mirο της Majorca σε συνεργασία με τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s. Ως εικαστικός καλλιτέχνης έχει πραγματοποιήσει 31 ατομικές εκθέσεις / “performances” σε διεθνείς εκθέσεις, μουσεία και γκαλερί ανά τον κόσμο και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 30 ομαδικές εκθέσεις. Έργα του υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές ανά τον κόσμο.Έχει αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια σημαντικών εκδόσεων, τόσο για το Υπουργείο Πολιτισμού όσο και για ιδιωτικές συλλογές, καθώς και σκηνογραφιών, σκηνικών και κοστουμιών. Είναι μέλος στο Διοικητικό Συμβουλίου του Μουσείου Φωτογραφίας της Θεσσαλονίκης ως εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ιωάννης Εργελετζής, Creative Art Director
Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, με έφεση από μικρή ηλικία στο σκίτσο & την εικονογράφηση. Ολοκληρώνει τις σπουδές Γραφιστικής το1996, έτος που εκδίδεται το πρώτο του βιβλίο κόμικς με τίτλο
“Περικλής ο Μεγαλοπρεπής”, αποσπώντας βραβείο & μία υποτροφία στο DC Comics της Νέας Υόρκης. Ταυτόχρονα παρακολουθεί μαθήματα μάρκετινγκ & οπτικής επικοινωνίας στο Τμήμα Εμπορίας Διαφήμισης της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης & στην Ένωση Γραφιστών Ελλάδος. Υπεύθυνος δημιουργικού σε μεγάλες διαφημιστικές εταιρίες & δημιουργικά γραφεία της Θεσσαλονίκης με διακρίσεις & βραβεύσεις για τις εικαστικές του δημιουργίες σε Ελλάδα & εξωτερικό. Μέλος της εκτελεστικής επιτροπής & επικεφαλής του τμήματος οπτικής επικοινωνίας στο TEDx Thessaloniki. Λάτρης του Σουηδικού design και της φιλοσοφίας του. Δραστηριοποιείται στο χώρο του design & της διαφήμισης σε Ελλάδα και εξωτερικό χτίζοντας επιτυχημένες συνεργασίες με επαγγελματίες & συναδέλφους του κλάδου του. Τα τελευταία χρόνια η δουλειά του έχει αποσπάσει βραβεία στα Ermis Awards και στα ΕΒΓΕ.

Tina TouliWhat is communication design?

Η Τίνα Τούλη ζει και εργάζεται στο δικό της studio στο Λονδίνο ως graphic communication designer και art director, με επίκεντρο της δουλειάς της την εταιρική ταυτότητα, την τυπογραφία, και το communication design. Το πελατολόγιό της περιλαμβάνει εταιρείες όπως η Adobe, η Tate Modern, το University of the Arts London και το Waitrose.

Έχει εργαστεί στο παρελθόν σε ποικίλα δημιουργικά γραφεία μεταξύ των οποίων οι Pearlfisher και οι Blast Design. Έχει προσκληθεί να παρουσιάσει την δουλειά της σε διάφορες διοργανώσεις και σεμινάρια όπως το “Adobe Graphic Design Live Stream” στο Παρίσι, το “OFFF Festival” στην Βαρκελώνη, και το “Sunhoo, Be Our Guest” στην Κίνα. Τα έργα της έχουν βραβευτεί κατ’ επανάληψη από φορείς όπως οι Adobe, L’Oreal Proffesionnel Paris, Hewlett Packard, Transform Awards, European Packaging Design Association, ΕΒΓΕ, κλπ. Η δουλεία της έχει παρουσιαστεί σε διάφορες εκθέσεις, όπως το Beeingin Design Week, καθώς και εκδόσεις μεταξύ των οποίων το “Playful Graphics” έκδοση της Sandu Publicing.

Μαρία ΣινανίδουΠνευματική Ιδιοκτησία: Ένα χρήσιμο και απαραίτητο tool (εργαλείο) για τον designer

Η Μαρία Γ. Σινανίδου είναι Δικηγόρος και Επιστημονική Συνεργάτιδα στον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ).

Από το 2005 εκπροσωπεί την Ελλάδα σε Επιτροπές και Όργανα της ΕΕ, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO), καθώς και σε άλλα διεθνή fora για την πνευματική ιδιοκτησία. Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας (πρώτο εξάμηνο του 2014) διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Ομάδας Εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Πνευματική Ιδιοκτησία καθώς και Σύνδεσμος Επικοινωνίας για την Ελλάδα σε ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Έχει επίσης διατελέσει Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Διαλόγου για τα Πνευματικά και Συγγενικά Δικαιώματα και τη Δημόσια Εκτέλεση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και Μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την τροποποίηση του ν. 2121/1993 για την πνευματική ιδιοκτησία. Επίσης είναι μέλος της Ομάδας Εργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού για την αντιμετώπιση αιτημάτων για ψηφιακές εφαρμογές ξενάγησης σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, συλλογές και μνημεία της Επικράτειας.

Δίνει ομιλίες σε συνέδρια για την πνευματική ιδιοκτησία, αρθρογραφεί σε νομικά περιοδικά και συμμετέχει σε συλλογικά έργα σχετικά με το δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού - Αμφιθέατρο


Σάββατο 02.12 \ 09:00-14:00

Κράτησε τη θέση σου >Οι θέσεις για τις ομιλίες έχουν εξαντληθεί

Η παρακολούθηση των ομιλιών είναι ΔΩΡΕΑΝ \ Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας \ Οι ομιλίες θα γίνουν στα ελληνικά.